Toimittaja: Kari Kauppinen

PELLO – Pellolainen Milla Romakkaniemi ajoi hienosti Watercross-kilpailuissa Jolmanputaalla viime viikonloppuna. Hän oli omassa luokassaan viides ja myös naistensarjan voittaja. 

– Olen tyytyväinen, miten nämä meni.

Romakkaniemi ajoi tasaisesti ja onnistui hallitsemaan kelkkansa hyvin. Hän ei upottanut sitä kahden päivän aikana kertaakaan. Toisin oli monella kilpailijalla, sillä upotuksia tuli kymmeniä. Upotus tarkoittaa sitä, että ajovirheen tai muun sattumuksen seurauksena kelkka menee upoksiin, kilpailijan ajo päättyy siihen ja tarvitaan apuvoimia ajopelin onkimiseksi vedestä.

– Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Nyt ajo oli tasaista ja varmaa. Mitään ihmeellistä ei tapahtunut.

Pellon kisat olivat SM-kilpailut, mutta titteli jaettiin vain Open-luokassa. Romakkaniemi ajoi alle 600-kuutioisissa ja osallistui kiihdytysajoihin, joissa ei sijoittunut. Näissä kiihareissa merkitään sijoitus kolmelle parhaalle.

Kiihdytysajot ajetaan muutaman sadan metrin matkalla suoraa vesireittiä. Varsinaisessa crossissa rataa ajetaan muutaman kierroksen verran, jolloin myös kaarroksia tulee reitille.

Open-luokan Suomen mestariksi ajoi Aki Pesonen, joka sai palkintorahoja 800 euroa. Tässä lähdössä viidenneksi sijoittui Pellon Moottorikerhoa edustava Matias Niva.

Kilpailuja oli seuraamassa kiitettävästi katsojia. Osa katseli niitä sillalta, mikä aiheutti mielipiteenvaihtoa lipunmyyjien kanssa.

Talvella ajoa perämetsissä

Kuten todettua, Milla Romakkaniemi voitti naistensarjan, johon osallistui vain kaksi kilpailijaa. Toinen oli Ruotsista.

Romakkaniemi on ainoa aktiivinen naiskuljettaja Suomessa. 

Tänä kesänä hän on ajanut Pellon lisäksi Kemijärvellä ja Sodankylässä. Sijoitukset ovat olleet oman luokan puolivälissä. Tämän kesän kilpailut lajissa päättyivät Pelloon.

– Talvella ajelen freeridea perämetsissä.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?