Toimittaja: Minna Siilasvuo

PELLO – Laulupörröys on selvästi tarttuvaa laatua. Harry Ylisaukko-ojaa se on vaivannut jo useita vuosia, mutta viime aikoina hän on uurastanut tartuttaakseen taudin muihinkin. Vaivannäkö on kannattanut, sillä laulupörröt ovat ottaneet tavoitteekseen laulaa Pellon sekaisin 22.–24. lokakuuta. 

– Ajatus pellolaisesta lauluviikonlopusta sai alkunsa, kun netin eri lauluryhmissä oli syntynyt puolittaisia laulututtavuuksia. Meitä kaikkia yhdisti intohimo laulamiseen, Harry selvittää idean syntyä.

Kun vielä näytti siltä, että ihmisisten lauluharrastuksesta välittyi rentous ja hauskanpito, Harrysta alkoi tuntua siltä, että tätä hauskaa pitäisi levittää laajemmallekin.

Sekaisin laulusta

Sole ko alkaa, Tornionlaaksossa on tapana sanoa. Niinpä Harry tarttui tuumasta toiseen ja otti yhteyttä muutamaan laulupörrömäisesti oireilevaan nettituttavaan ja kysyi, kiinnostaisiko heitä lähteä mukaan sekoittamaan Pelloa laulamalla.

– Ja kyllä kiinnosti, todellakin kiinnosti – oli upeaa huomata että todellakin kiinnosti!

Yhden viikonlopun aikana kaukaa tulevat esiintyjät oli sovittu, mutta pitihän Pellosta saada mukaan Harryn itsensä lisäksi Lapin tangokuningas Tuomo Huttunen.

– Tuomo suostui mukaan samalta istumalta ja niin meillä oli porukka kasassa. Kun kävi vielä ilmi, että Allan Lehto tukee Laulupörrö-tapahtumaa stipendillä, en epäröinyt hetkeäkään, vaan rupesin varaamaan esiintymis- ja majoitustiloja, Harry intoilee.

Mukaan ovat lupautuneet Hannele Karjalainen Rautalammilta, Elisa Savijärvi Tikkakoskelta, Anja Tervahauta Torniosta, Annalea Tervo Sieppijärveltä sekä Pellon omat pojat Tuomo ja Harry.

Tanssin tahtiin

Tarkoitus on, että nimetyt esiintyjät pitävät viikonlopun aikana kaksi konserttia. Perjantai-iltana järjestetään Hotelli Pellonhovissa neljän tunnin nonstop-tanssi-ilta. Lauantaina iltapäivällä laulupörröt hajaantuvat pitämään pikku esityksiä muutamissa pellolaisissa liikkeissä.

Viikonloppuun sisältyy myös kaksi avointa karaoketilaisuutta Hotelli Pellonhovissa, ja silloin kaikilla halukkailla on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin yleisön edessä.

– Tuona viikonloppuna laulu todellakin raikaa!

Kenellekään ei ole luvattu esiintymispalkkiota, mutta Allan Lehdon stipendirahastosta saadulla apurahalla pystytään kattamaan esiintyjien majoitukset ja matkakulut.

Tuo lokakuinen viikonloppu kannattaa merkitä kalenteriin jo nyt.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?