Toimittaja: Minna Siilasvuo

TORNIONLAAKSO – Viime lauantaina hymyt olivat herkässä Pajalassa, kun Britta ja Allan Lehdon stipendirahasto ja Allanova-säätiö jakoivat kaikkiaan 190 000 kruunua valitsemilleen stipendiaateille.

– Tänä vuonna yritysten, voittoa tavoittelemattomien yhdistysten ja ammattimuusikoiden tuen tarve on erittäin suuri, koska pandemia on pakottanut peruuttamaan lukuisia tapahtumia, rahastojen puheenjohtaja Allan Lehto sanoo.

Apurahojen avulla säätiöt haluavat tukea tutkimusta ja kehitystyötä, jotka hyödyttävät kulttuurielämää ja liiketoimintaa Tornionlaaksossa. 

Apurahoja 32 vuotta

Allan Lehto on jakanut hallitustensa avulla apurahoja 32 vuotta. Joka vuosi apurahoja jaetaan myös Tornionlaakson nuorille, lupaaville urheilijoille. Yksi ensimmäisistä apurahan saajista oli Tärännön tähti, Charlotte Kalla. 

– Tornionlaaksossa on hyviä kehittämisideoita molemmin puolin rajaa, ja ne tarvitsevat tukea. Kulttuuri suosii kehitystä. Ilman voittoa tavoittelemattomia tekijöitä ja innokkaita harrastajia toiminta Tornionlaaksossa loppuisi, Allan Lehto uskoo.

Britta ja Allan Lehdon stipendirahaston ja Allanova-säätiön hallituksiin kuuluvat puheenjohtaja Allan Lehdon lisäksi Sebastian Nyaiesh, Tommy Innala, Eivor Olofsson, Karl-Gösta Aasa, Evgeny Krakov ja Marita Mattsson Barsk.

Apurahoja Pelloon

Tänäkin vuonna apurahoja ropisi myös Pelloon, sekä Suomen että Ruotsin puolelle. Harry Ylisaukko-oja sai peräti kaksi stipendiä, joista toinen on suunnattu Laulupörröt Pellossa -tapahtuman järjestämiseen ja toinen hänen omien kulttuurihankkeidensa kehittämiseen.

Myös Marianne Ylitalo sai apurahan tekemästään laaja-alaisesta kulttuurityöstä musiikin saralla. Hän työskentelee sekä musiikin opettajana että muusikkona kaiken ikäisten kuntalaisten parissa.

Melkein pellolaiseksi voi lukea myös nykyään Matarengissa asuvan Arto Tiesmaan, joka sai apurahan vanhan tornionlaaksolaisen Keksin tulva -runon säveltämisestä ja levyttämisestä koituneisiin kuluihin.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?