Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

RITAVALKEA – Pellon Ponnen Dream Team 1980 valmistautuu vuosikymmenten jälkeen jälleen yhteiseen koitokseen Jukola-viestissä.

Pellon Ponnen miesten suunnistusjoukkue teki seuran historian kärkituloksen Jukola-viestissä Rovaniemellä vuonna 1980. Seitsemän ”veljeksen” rautainen tiimi sijoittui noin 600 joukkueen ottelussa sijalle 32. Suorituksen arvoa lisää se, että tuolloin kisaan osallistui vain seurajoukkueita. Taso oli kautta linjan korkea.

– Se on ollut toistaiseksi Ponnen paras saavutus, edelleen aktiivisesti suunnistusta harrastava Kyösti Mäkikyrö myhäilee.

Lähes miehelleen sama joukkue on nyt valmistautumassa Rovaniemellä järjestettäviin kisoihin innolla – ja maltilla.

– Päätettiin, että nyt ei hullutella. Saa nähdä, kuinka käy, kun kisalappu kiinnitetään rintaan, suunnistusaktiivi Veli-Markku Korteniemi veistelee.

Mestarit metsässä

Joukkueen jäsenet ovat menestyneet vuoden 1980 Jukola-viestin jälkeen erinomaisesti niin suunnistuksessa kuin muutamissa muissakin kovaa kuntoa edellyttävissä lajeissa.

Teemu Helppolainen voitti Pargas IF:n riveissä SM-viestikultaa sekä saavutti 12. sijan Jukola-viestissä ja viidennen sijan Tiomila-kisassa Ruotsissa. Näiden lisäksi hän on napannut henkilökohtaiset SM-mitalit yösuunnistuksessa ja pitkän matkan suunnistuksessa.

Heikan veljekset, Markku ja Jarmo, ovat sijoittuneet Jukola-viestissä huipulle. Markku on saavuttanut viidennen, Jarmo kymmenennen sijan. Markku on jatkanut uraansa ikämiessarjoissa menestyksekkäästi. Hän voitti tänä vuonna FIN5-rastiviikon H65-sarjassa ja napsi aikaisemmin ykkössijoja myös Kainuun rastiviikolla omissa sarjoissaan.

Allan Hamari saavutti junioreiden SM-mitaleja, mutta auto-onnettomuudessa vaurioitunut polvi pakotti vaihtamaan lajia. Hän on sittemmin voittanut erävaelluksen ja muiden extreme-lajien SM-mitaleja.

Mikko Koivisto on suunnistuksen ohella harrastanut aktiivisesti pitkän matkan juoksua. Hän on juossut 60 maratonia eri puolilla maailmaa.

Kyösti Mäkikyrö on menestynyt metsäalan kilpailuissa SM-tasolla.

Veli-Markku Korteniemi on puolestaan saavuttanut ikämiehissä SM-kullan. Hän on toiminut myös lajin liittojen johtotehtävissä Suomessa ja kansainvälisesti sekä ollut MM-kisojen ja maailmancupien valvojana.

Joukkueen sydän sykkii vahvasti suunnistukselle.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 10.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?