Toimittaja: Kari Kauppinen

Ylitornio joraa. Virpi Kätkä on saanut lavalle seurakseen Sauli Taipaleen (oik.) ja Jaakko Lahden Hämeenlinnasta. He olivat kavereineen mökkilomalla Törmäsjärvellä. Lahdella on sukujuuret Ylitorniolla.

AAVASAKSA – Paljon tuttuja, koulukavereita, isä ja äiti. Sellainen oli tällä kertaa CatCatin keikka Aavasaksalla viime viikon perjantaina. Esitys oli konserttimainen asusteita myöten, ei yökerhojen bling-blingiä. Mutta siitä huolimatta vauhtia riitti, ja jo perinteen mukaisesti yleisöstä nousi paidattomia nuoria miehiä tanssimaan esiintymislavalle.

– Lauloimme nyt myös hitaita kappaleita. Yleensä on kovempi meno, Virpi Kätkä sanoo.

Hitaammilla tarkoitetaan esimerkiksi lauluja Unten erämaa ja Neljän tuulen tiellä, jotka kuultiin Aavasaksalla. Nämä laulut ovat niitä, jotka kertovat Virpi ja Katja Kätkälle lapsuuden Ylitorniosta ja Kapustan kylästä.

– Lapsuuden maisema ja lapsuuden muistot ovat entistä tärkeämpiä, kun tulee ikää lisää. Joka kesä tullaan katsomaan vanhaa kotipaikkaa.

Nyt he viettivät näissä maisemissa viisi päivää, äidin ja isän luona.

– Meidän molempien lapset olivat nyt isiensä luona ja olimme aivan keskenämme täällä. Aamulla aikaisin lähdettiin katsomaan, löytyykö hillaa, lämmitettiin saunaa, käytiin uimassa, juteltiin ja naurettiin, Virpi kertoo.

– Yleensä nauretaan koko ajan. Tyhjästä saadaan aikaan vitsiä ja hetkessä nauretaan kippurassa.

Ihan nauruksi ei yhdessä olo kuitenkaan mene.

– Jutellaan vakavia ja henkeviä myös. Ei oikeastaan mitään siitä väliltä. Joko vakavaa tai sitten nauretaan, Virpi sanoo.

– On arvokasta viettää aikaa äidin ja isän kanssa. Me ollaan niin parhaita kaveria keskenämme.

Ja kuten tytärten äiti Anneli Kätkä somessa totesi: ”Oli hauskaa. Ikä jatkui taas vuosia nauramisesta.”

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?