Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Maija Korhonen ja Polar täydessä vauhdissa.

PELLO – Länsirajan kennelkerhon isännöimä Agilityfästit järjestettiin jo neljännen kerran. Koronamääräysten vuoksi kisoja ei voitu järjestää viime kesänä, eivätkä kisaajat Norjasta ja Ruotsista päässeet vieläkään mukaan.

Viikonlopun aikana yleisö sai seurata yli 700 starttia lajin kahden hyvin arvostetun tuomarin laatimilla kisaradoilla.

Noin isoa ja monipäiväistä tapahtumaa ei voida järjestää ilman aktiivisia talkoolaisia.

– Kisaa ei saada pystyyn ilman heitä, kisaviikonlopun vastaava koetoimitsija Ari Korteniemi kiittää vapaaehtoisten keskeistä panosta.

Pellon ainutlaatuinen henki

Agilityfästien yksi tunnuspiirre on kisojen erityisen lämmin ja yhteisöllinen henki. Kisat ovat kuulut välittömyydestään ja vieraanvaraisuudestaan.

– Tämä on sosiaalinen tapahtuma. Kisoihin tulee toisilleen tuttuja harrastajia ympäri Suomen. Oikeastaan Käsivarsi taitaa olla ainoa paikka, mistä heitä ei ole tullut, Ari Korteniemi sanoo.

Erityinen ilmapiiri näkyi ja kuului. Kisaajat ja yleisö eläytyivät koirakkojen suorituksiin hurraten onnistumisille ja huokaisten ja kannustaen epäonnen kohdattua koirakon radalla.

Kisojen kuuluttajana Korteniemi eli itsekin mukana suorituksissa.

– Ihan nousee ihokarvat pystyyn, kun välillä on niin sikahienoja suorituksia!

Agilityfästit ovat vakiinnuttamassa asemansa myös ruotsalaisten ja norjalaisten lajin harrastajien parissa.

– Minulta kysyttiin vielä pari viikkoa sitten Ruotsin puolelta, eikö heillä ole mitään mahdollisuutta päästä kisaamaan. Jos rajat olisivat olleet auki, meillä olisi ollut tänä viikonloppuna varmaan reilut tuhat starttia.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivuilta 8-9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?