Toimittaja: Kaisu Niska

Allan ja Tiina Kannala istuskelevat laavun reunalla.

PEKANPÄÄ – Kannalan Huvilat Oy juhlii 65-vuotista taivaltaan työn merkeissä järjestämällä pystytysnäytöksiä lauantaina 26.5. yrityksen toimipisteessä Pekanpäässä. Mukana tapahtumassa ovat kalastustarvikeliike Lohi-Armas Torniosta ja Mika Korkeaniemi Forest Jewel -yrityksestä.

Yrityksen perusti nykyisen yrittäjän, Allan Kannalan, isä Vilho Kannala, vuonna 1953. Allan tuli yrityksen toimintaan mukaan jo poikasena. Hän muistelee, että oli kymmenvuotiaana isänsä ja muun työporukan mukana Jokkmokkissa, jossa urakoitiin rakennuksia useamman viikon ajan.

Poikasena mukaan

– Minun päätehtävänä oli tietenkin pitää porukka kalassa. Mie kalastin syötävää, mutta sai siinä tehä monenlaista muutakin hommaa, Allan sanoo.

Yhtä pienestä yrityksessä on pyörinyt seuraavakin sukupolvi, Allanin ja Tiinan poika Aleksi, joka hankittuaan ammatin levyseppähitsaajana kysyi heti, olisiko hallilla töitä hänelle.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 10.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?