Toimittaja: Minna Siilasvuo

Tuula Leinonen, Anneli Pantsar ja Marianna Enbuska innostuivat järjestämään juhannuskahvit Karttulanmaan veneenlaskupaikalle.

KARTTULANMAA – Lempeän kylätoimikunta päätti tempaista juhannuksen kunniaksi ja järjestää tilaisuuden mukavaan yhdessäoloon lähialueen ihmisille. Niinpä Karttulanmaan veneenlaskupaikalle pystytettiin pienimuotoiset juhannusjuhlat tykötarpeineen.

– Mietimme me pitkään myös Maupertuis’n muistomerkkiä Kittisvaaralla, mutta päädyimme kuitenkin tulemaan tänne, Tuula Leinonen kertoo.

Päätös oli varmaan hyvä, sillä Kittisvaaraan kiikkuminen vaatii hyviä jalkoja, ja makkaransyöntiin poikkeavia lohestajia olisi eksynyt paikalle taatusti vähemmän.

Ajatus juhannuskahveista oli Lempeän naisten idea: haluttiin kokeilla jotakin uutta. Pantsarin Anneli, Enbuskan Marianna ja Leinosen Tuula panivat hihat heilumaan ja jälkeä alkoi syntyä. He leipoivat herkkuja kahvin seuraksi ja paistoivat makkarat, ja loppujen lopuksi väkeäkin kävi ihan mukavasti alun pienestä sateenripsauksesta huolimatta.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?