Toimittaja: Kari Kauppinen

YLITORNIO – Unesco saattaa poistaa Struven ketjun maailmanperintöluettelosta Ylitornion osalta, mikäli tuulimyllyt katkaisevat ketjun näkymät tuulivoimaa rakennettaessa.

– Riski on todellinen, todetaan Museovirastosta.

– Se koko ideahan on niissä linjoissa.

Unesco on YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö. Sen ylläpitämällä maailmanperintöluettelolla on tarkoituksena suojella maailman ainutlaatuista kulttuuri- ja luonnonperintöä. Tällaisia YK:n tunnustamia kohteita ovat muun muassa Yellowstonen kansallispuisto Yhdysvalloissa, inkakaupunki Machu Picchun rauniot Perussa, Stonehenge Englannissa, Taj Mahal Intiassa, Kiinan muuri ja Vanha Rauma.

Asiasta keskusteltiin myös yleisötilaisuudessa, joka järjestettiin Reväsvaaran tuulivoimala-alueesta. Tilaisuus järjestettiin Teams-sovelluksessa verkossa kesäkuun puolivälissä. Silloin tuulivoimayhtiötä edustaneet kertoivat, että ”voi sen tuulimyllyn rakentaa hieman sivuun siitä linjastakin, jos niin halutaan”.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?