Toimittaja: Kari Kauppinen

Väkeä liikkui runsaasti Alkkulassa viime lauantaina. Se todisti, että kun jotakin järjestetään, tarjotaan ja sää on hyvä, niin ihmiset lähtevät paikalle.

YLITORNIO – Tunnelma oli hetkittäin kuin merilomakohteessa. Paidat roikkuivat ulkorekeissä, jalkineita oli runsaasti myynnissä sekä suolaista ja makeaa oli tarjolla, myös sydänilmapallojen koristamassa katoksessa. Aurinko paistoi taivaan sinestä ja väkeä liikkui runsaasti.

Sellaista tapahtui Ylitorniolla viime lauantaina, kun kolme yritystä vietti yhteissyntymäpäiviään. Liikkeet tarjosivat kahdessa eri pisteessä asiakkaille ilmaista murkinaa. Tarjolla oli vohveleita hillon kera tai ilman sekä vadelmamunkkeja ja täytesämpylöitä, joissa vaihtoehtoisesti kinkkua, kanaa tai kebabia.

Tietysti oli tarjolla kahvia ja mehua.

Väki vaelsi eri pisteiden välillä, tapasi toisiaan. Tapahtuma sopi hyvin korona-ajan väljennettyihin rajoituksiin. Pystyi tapaamaan tuttuja. Vohvelijonossakin vasta maskin takaa löytyi vanha tuttu, kun maskin varjostamana tutut kasvonpiirteet eivät vielä tuoneet nimeä mieleen. Ja tutustuttiinpa sitä kaveriporukan uusiin kasvoihin kysymällä reippaasti, että ”kukas sinä olet”.

Moninkertainen määrä ihmisiä

Pirkon Kengän yrittäjä Kai Koivisto oli tyytyväinen.

– Olihan tämä tosi onnistunut tapahtuma, varsinkin kun ilmat osuivat kohdalleen. Moninkertainen määrä väkeä liikkui normaaliviikonloppuun verrattuna.

Vohveli- ja arpaindeksi todistivat samaa.

– Vohvelijono oli tosi pitkä. Paistajat kertoivat, että joku haki useammankin kerran.

Eli ihan kaverin puolesta.

– Nelisensataa asiakasta, kun arpoja laskettiin. Jonoa oli koko ajan, E. Lakkapään konditorian yrittäjä Maarit Lakkapää arvioi päälukua.

– Aamulla piti jo sanoa ensimmäisille, ettei olla vielä auki, jotta saatiin tehtyä kaikki valmiiksi.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 20.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?