Toimittaja: Minna Siilasvuo

MARJOSAARI – Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi perjantaina kunnallisneuvoksen arvonimen Tapani Melaluodolle, joka jäi keväällä eläkkeelle Ylitornion kunnanjohtajan virasta. Nimitystä haki Ylitornion kunta.

Tapani Melaluoto on työskennellyt 40 vuotta kuntatehtävissä ja niistä 25 viimeistä kunnanjohtajana.

– Ensimmäinen työpaikkani oli Tervon kunnassa kunnansihteerin viransijaisena heti valmistumisen jälkeen vuonna 1981. Sieltä siirryin naapurikuntaan Pielavedelle, missä olin reilut kaksi vuotta kunnan talouspäällikkönä, Tapani muistelee.

Luottamustehtävä toisensa jälkeen

Pielavedeltä matka jatkui kohti kotiseutua, Tornionlaaksoa. Ensin Tapani Melaluoto työskenteli Pellon kunnansihteerinä 13 vuotta, kunnes tuli valituksi Pellon kunnanjohtajaksi. Siinä tehtävässä hän palveli 14–15 vuotta. Viimeiset yhdeksän vuotta hän on ollut Ylitornion kunnanjohtaja.

Lisäksi Tapani Melaluoto on toiminut pitkään Lapin liiton kuntatyöryhmän jäsenenä ja puheenjohtajana sekä Tornionlaakson neuvoston jäsenenä. Hän on ollut mukana myös Suomen kuntajohtajat ry:n hallituksessa.

– Kieltämättä tällainen huomionosoitus tuntuu hyvältä, vaikka en ole erityisen tittelinkipeä. Samalla olen herännyt huomaamaan, että 40 vuotta on todella aika pitkä rupeama näissä tehtävissä! Otan arvonimen vastaan suurella kunnioituksella ja arvostuksella.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?