Toimittaja: Timo Kunnari

Luontokirkko keräsi sanan äärelle Kiimarovassa Juoksengissa.

JUOKSENKI – Juoksengissa pidettiin upeassa kevätsäässä järjestyksessään toinen luontokirkko. Toissa vuonna kavuttiin Ratasvaaran päälle, mutta nyt alttarin äärelle pääsi helposti autokyydillä.

Viime kesänä koronan alkutaipaleella ei päästy kokoontumaan ollenkaan, mutta nyt Napapiirin Erän mutterikämpän piha-alueelle oli kokoontunut sanan äärelle kuutisenkymmentä seurakuntalaista.

Luontokirkon kokoaja Kirsti Hanhirova alusti ensin hieman erilaisen jumalanpalveluksen alkavaksi. Pellon kirkkoherra Riitta-Leena Tuomi korosti saarnassaan ihmisen ja luonnon yhteyttä.

– Jollekin paras kirkkokokemus voi löytyä oman mökin saunasta ja jollekin toiselle metsä voi olla se oikea hengellinen paikka.

Joku voi tuntea kirkon seinät kankeiksi, mutta taivaan kannen alla ja luonnon keskellä Kiimarovassa sitä tunnetta ei liene ollut kenelläkään. Vaikka käytänteet ja normit voivat aikojen saatossa muuttua, ei ihmisen tarve hengellisyyteen ole kadonnut. 

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?