Toimittaja: Kari Kauppinen

Vahdinvaihto. Vs. kunnanjohtaja Petri Pasasen avaimet roikkuivat vielä tuolilla, kun kunnanjohtajat aloittivat yhteistä perehdytyspäivää.

YLITORNIO – Ylitornion uusi kunnanjohtaja Maija Pihlajamäki aloitti työnsä vartin yli kahdeksan tiistaiaamuna, kesäkuun ensimmäisenä päivänä.

Pihlajamäki saapui paikalle hieman aiemmin, odotteli tovin ulkosalla kunnantalon pääoven edessä, sillä ovet olivat vielä lukossa. Ne avataankin normaalisti kello 9.

Sisään hän pääsi etuajassa, kun henkilökuntaa saapui aamulla töihin ja avasi oven avainkortillaan. Samalla tuli jo ensimmäinen kysymyskin.

– Sinäkö olet uusi kunnanjohtaja?

Vastaus oli ”Kyllä vain”. Ja sitten paikalle saapui aikataulun mukaan tiistaihin asti vs. kunnanjohtajana toiminut Petri Pasanen, joka aloitti Pihlajamäen perehdyttämisen töihin.

– Tämä päivä menee käytännön asioissa, sanoi Pasanen.

Pihlajamäki vastasi.

– Kyllä menee.

Ja Pasanen jatkoi.

– Huomenna (keskiviikkona) päästään sitten asia-asioihin.

Kättelyä ei tehty, vaan mentiin koronaohjeilla. Pasanen johdatti Pihlajamäen hallintokäytävälle ja siellä kunnanjohtajan huoneeseen.

Normi alku, valtavasti uutta

Tiistai alkoi ja sujui käytännön asioilla, kuten millä tahansa työpaikalla, kun uusi työntekijä tulee taloon. Kunnanjohtaja sai työpaikan avaimet, puhelimen, sähköposti tarkastettiin, että se toimii ja esittäydyttiin henkilökunnalle. Ja paljon kaikkea muuta.

– Tuntuihan se, että kaikki tulee päälle yhdellä kertaa. Paljon uusia asioita ja uusia ihmisiä. Mutta leppoisasti kaikki meni ja hyvin otettiin vastaan, Maija Pihlajamäki sanoo.

Hän luonnollisesti totutteli myös oman huoneensa tuoliin ja pöytään.

– Kyllä niistä minun omat tuloo varmaan.

– Uusi paikka, uudet ihmiset, uusi työ. On kiva oppia uutta. Kaikki vaikuttaa mukavalta ja rauhalliselta.

Kehut yrityselämälle

Ennen työpäivänsä alkua tiistaina Maija Pihlajamäki ehti katsella Alkkulan taajamaa hetken verran.

– Tämä on nyt minun kotipaikkani tässä ja nyt. Nämä tiet ja palvelut.

Palvelutarjonta onkin tehnyt vaikutuksen Pihlajamäkeen.

– Olen yllättynyt siitä, miten paljon täällä on eri alojen yrityksiä ja liikkeitä. Erittäin hyvä palvelutarjonta.

Pihlajamäki muutti Helsingistä viime perjantaina, mutta hän on kotoisin Pohjanmaalta, Lehtimäeltä, joka kuuluu nykyään Alajärven kaupunkiin.

– Viikonlopun rakensin kotia eli purin tavaroita laatikoista.

– Nyt lähes kaikki on paikallaan. Siinä mielessä voi asettua asuntoonkin. Olen luonteeltani sellainen, että koti on siellä, minne se tehdään.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?