Toimittaja: Minna Siilasvuo

Arkistokuva.

RITAVALKEA – Ritavalkean ravintola Valkeassa otetaan maanantaina 31.5. uusi askel kohti Ritavalkean alueen kehittämistä. Yhtä ja toista on tehty ja vielä enemmän on tekeillä, mutta nyt on tullut ajankohtaiseksi perustaa kehittämisyhdistys.

– Vanhaa rajavartiostoa ollaan purkamassa ja alue siistiytyy, kyltitykset on tehty ja pyöräreittejä tehty, mutta jotta kehitys ei pysähtyisi siihen, meillä on tarkoitus miettiä kehittämiskohteita ja niiden rahoituksia, nuorten työpajaohjaaja Kari Mäki kertoo.

Tarkoitus on laajentaa retkeilyreittejä, ja suunnitteilla on cross fit -alue. Alueen polut tulevat mukaan digitaaliseen karttaan, mutta ne täytyy kävellä läpi – talkoilla! – ja niiden kunto on kirjattava ylös.

– Toivomme, että Saukkoriipin kyläyhdistys innostuisi mukaan tähän, mutta olisi mukavaa, jos kaikki innostuisivat. Tarkoituksena on saada Ritavalkeasta mahdollisimman monipuolinen liikunta-alue.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 16.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?