Toimittaja: Kari Kauppinen

Marja-Liisa Koivisto piti leikekirjaa Toni Koiviston uran alkuvaiheista. Kiekkopelejä hän on käynyt katsomassa kaikkialla, missä Toni on pelannut. Päättyneen mestaruuskauden kaikki pelit hän seurasi televisiosta.

TENGELIÖ – Tiistai-iltapäivä, 11. toukokuuta 2021. Kello on noin 16.15. Marja-Liisa Koivisto katsoo kotonaan Tengeliössä televisiosta, kun poikansa Toni Koivisto tekee jääkiekkoliigan tämän kauden viimeiseksi jääneessä loppuottelussa avausmaalin. Rauman Lukko siirtyy ylitorniolaisen maalilla johtoon ja kohti Suomen mestaruutta.

Marja-Liisan kanssa olohuoneessa television ääressä ovat hänen miehensä ja isänsä. Maali on kokeneen pelaajan eleetön, mutta tehokas suoritus. Kun Lukko lähtee hyökkäykseen, Koivisto on vielä omalla kenttäpuoliskolla, mutta liukuu lopulta maalin takakulmalle. Sinne kiekkokin kimpoaa korkealla ilmassa.

Koivisto malttaa odottaa, eittämättä kokemuksen tuomalla tietotaidolla, että kiekko kaartuu riittävän alas, jottei synny vaaraa korkeasta mailasta. Sitten hän napauttaa pesäpallonäpyn tyyliin kiekon maaliin.

Kädet nousevat ylös niin kentällä Turussa kuin Tengeliössä, kun kiekko on Turun Palloseuran maalissa.

– Hyppäsin varmaan kattoon, kun tuo tilanne tuli. Oli se tosi mahtava homma. Ei sitä voi sanoin kuvata, Marja-Liisa sanoo.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?