Kunnanjohtaja Eero Ylitalo ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisu Laitamaa toivottivat eläkkeelle siirtyvälle Pekka Salmiselle kiireisiä eläkepäiviä tee se itse -lahjoin ja kukkasin. Kuva: Suvi Ratavaara.

PELLO – Pekka Salminen astui palvelukseen Pellon kunnan eläinlääkäriksi 4.5.1981, aika tarkalleen 40 vuotta sitten. Sillä tiellään hän on jatkanut näihin päiviin saakka.

Viimeiset vuoden Pekka Salmisen työnantajana on toiminut Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto, mutta kuten terveysvalvonnan johtaja Sini-Sisko Kilpeläinen totesi, Pekka Salmisen henkinen koti on ollut aina Pellossa.

Pekka itse kertoi myöntyneensä työnantajan muutokseen sillä ehdolla, että saa edelleen kutsua itseään Pellon kunnaneläinlääkäriksi ja päivystää vähintään joka toinen viikonloppu ja arki-iltoja lisäksi. Näihin ehtoihin ei Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon ollut vaikea yhtyä.

Aktiiviset eläkepäivät kutsuvat

Pekka Salminen jäi Pellon kunnan eläinlääkärin tehtävistä hyvin ansaitulle eläkkeelle 5.5. Merkkipäivää juhlistettiin koronahenkeen sopivasti Pellon koulukeskuksen Helmi-ravintolassa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?