Toimittaja: Kaisu Niska

Opistotalon sali tuli melkein täyteen yleisöä.

YLITORNIO – Kansallista veteraanipäivää vietettiin tänä vuonna Ylitorniolla Meän Opistotalolla. Järjestelyistä vastuussa olivat kunnan kulttuuritoimi, kunnanhallitus, Meän Opisto ja Ylitornion seurakunta. Päivä aloitettiin perinteisesti käynnillä sankarihaudoilla, jossa tapahtui seppeleen lasku.

Veteraanilounaan ja kahvien jälkeen siirryttiin opistotalolle päiväjuhlaan. Tervehdyssanat lausui sivistystoimenjohtaja Petri Pasanen todeten, että juhlaan on kokoonnuttu juhlistamaan ja kunnioittamaan sitä mittaamattoman arvokasta työtä, jonka sotiemme veteraanit ovat tehneet vapaan isänmaamme hyväksi.

– Tänä päivänä muistamme myös heitä, jotka antoivat henkensä isänmaan ja sen tulevaisuuden puolesta. Edesmenneen jalkaväenkenraali ja mannerheimristin ritari Adolf Ehrnroothin sanoja lainaten: ”Suomi on hyvä maa, se on puolustamisen arvoinen maa.”

– Sotaveteraanit puolustivat maatamme hädän hetkellä. Heille kuuluu kiitos ja kunnia siitä, että me jälkipolvet olemme saaneet ja saamme elää vapaana kansakuntana vapaassa, hyvässä isänmaassa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?