Toimittaja: Anna-maria Vainionpää

PELLO – Ritavalkean ja Jokivartisten kyläseuran ylläpitämien latujen kunnossapitotiedot löytyvät nyt viime viikolla käyttöönotetusta karttapalvelusta.

Palvelu tuottaa reaaliaikaista tietoa latujen kunnostuksesta sekä reitiltä löytyvistä laavuista ja tulistelupaikoista.

– Tämä nostaa kunnan talviurheilumahdollisuuksia ihan uudelle tasolle. Se on myös imagokysymys. Olemme nyt samalla viivalla suurten matkailukeskusten kanssa, kyläseuran puheenjohtaja Harry Ylisaukko-oja hehkuttaa.

Hedelmällistä yhteistyötä

Kyläseuran sihteeri ja aloitteentekijä Väinö Enbuska sai ajatuksen reaaliaikaisesta karttapalvelusta mökkilomillaan Olostunturilla. Siellä on käytössä vastaavan tyyppinen, hieman eri toimintapohjalla oleva versio.

Latuverkoston reaaliaikaisen karttapalvelun käyttöönotosta on kiittäminen vapaaehtoisten ohella Outokaira tuottamhan ry:n hankkeelle myöntämää Leader-rahoitusta. 

Jokivartisten kyläseuran panos hankkeelle on ollut työ- ja konetunteja.

– Kun olemme ajaneet reittejä kartalle, itselleni on tullut viimeisen kahden viikon aikanakin 34 työtuntia, kyläaktiivi ja latukonetiimin vetäjä Pentti Aho mainitsee yhtenä esimerkkinä.

Hanketta on toteutettu hyvässä yhteistyössä kunnan kanssa.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?