Toimittaja: Minna Siilasvuo

Lapin ELY-keskus on myöntänyt Ylitornion kunnalle 105 000 euron avustus Aavasaksan Kruununäyttämön katsomon kattamiseen.

YLITORNIO – Ylitornion kunnassa osattiin olla haukkana menossa kun valtiovalta julisti haettavaksi erilaisia avustuskokonaisuuksia lähivirkistysalueiden kehittämiseksi ja kunnostamiseksi. ”Koronatukien” hakeminen kannatti, sillä kunta sai ELY-keskukselta yli 200 000 euron avustuspotin kolmeen eri hankkeeseen.

– Päätökset hankehakemuksiin tulivat suunnilleen samaan aikaan, joten ne on niputettu yhteiseksi kokonaisuudeksi, Ylitornion vapaa-aikajohtaja Laura Kantomaa toteaa.

Hankekokonaisuuksia haettiin yhteistuumin vapaa-aikatoimen ja teknisen toimen voimin. Kaikki suunnitelmat eivät toteutuneet, mutta koskapa sellaista tapahtuisi? Esimerkiksi kaavaillut maastopyöräilyreitit saivat ELY-keskukselta rukkaset.

– Yhteistyöllä voidaan toteuttaa isojakin hankkeita. Meillä on parhaillaan vetämässä myös kulttuurimatkailuhanke opetus- ja kulttuuriministeriöltä, ja siitä odotellaan vastausta vielä kevään aikana.

Lue lisää meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?