Toimittaja: Pasi Romakkaniemi

Meän Opinahjo ehti toimia uusissa tiloissa vain vajaan kuusi viikkoa, kun opetus keskeytettiin koronapandemian vuoksi. Nyt tilanne on jälleen normaali ja rakennus täyttyy arkisin päiväkoti-ikäisistä lukion kakkosluokkalaisiin asti. Pellon perusopetuksen ja lukion rehtori Piia Kilpeläinen-Tuoma pitää lankoja käsissään ja maskia kasvoillaan.

PELLO – Opetuksen keskeyttäminen on aika harvinainen asia Suomessa – sota-aikanakin koulutyö jatkui lähes katkeamattomana suurimmassa osassa valtakuntaa – mutta koronapandemia pystyy siihenkin.

Kun tiistaina, 16. helmikuuta puolen päivän jälkeen selvisi, että Pellon peruskoulun ja lukion henkilökunta on altistunut koronavirukselle, aloitettiin järeät toimet välittömästi: tartuntatautiviranomainen sulki koulun.

Koko Meän Opinahjon henkilökunta määrättiin karanteeniin, mikä käytännössä tarkoitti koulutyön keskeyttämistä peruskoulun osalta loppuviikon ajaksi. Lukio sen sijaan aloitti etäopetuksen heti seuraavana päivänä.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?