Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Juhani Syväoja muutti aikoinaan Ylitorniolle kunnan tarjoamien luonto- ja virkistysarvojen vuoksi. Kuva: Juhani Syväoja.

TORNIONLAAKSO – Ylitornion-Pellon Luonto ry:n ja Suomen Luonnonsuojeluliiton Lapin piiri ry:n viime viikolla järjestämä webinaari keräsi eri puolelta Suomea noin sata kiinnostunutta kuulemaan ja keskustelemaan Lounais-Lapin erämaan tämänhetkisestä tilanteesta.

Tilaisuus taltioitiin kuunneltavaksi Youtubesta SLL Lappi -kanavalla.

Webinaarin aiheena oli Lounais-Lapin erämaa, joka sijoittuu Ylitornion, Tornion, Rovaniemen ja Tervolan kuntien alueelle. Se on alueena harvinainen kokonaisuus.

– Tarve luennolle tuli, koska alue on suojelualueiden ja suojelua odottavien Natura-alueiden keskittymä, jonka ytimeen Mawson suunnittelee kulta-kobolttikaivosta. Alueen luonnonsuojeluyhdistykset yhdessä Luonnonsuojeluliiton Lapin piirin kanssa ovat ehdottaneet alueelle laajaa yhtenäistä luonnonsuojelualuetta, Ylitornion-Pellon Luonto ry:n varapuheenjohtaja ja tilaisuuden juontanut Saara Laivamaa taustoitti ristiriitaa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 12

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?