Toimittaja: Minna Siilasvuo

Iitori Sihvo auttaa ylösmenijät turvallisesti hissiin.

RITAVALKEA – Lappilaisten ja pohjoissuomalaisten hiihtoloma käynnistyi viikonloppuna Ritavalkealla, Suomen lapsellisimmassa laskettelukeskuksessa, melko tuppuraisessa kelissä. Se ei kuitenkaan haitannut menoa, sillä rinteet ovat hyvässä kunnossa ja laskijoiden mieliala kohdallaan.

– Viikot kahdeksan ja yhdeksän olivat aika rauhallisia, mutta nyt näyttää oikein hyvältä. Hiihtoloma on vasta alussa ja koko viikoksi on luvattu komeita kelejä, hissillä työskentelevä Iitori Sihvo kertoi.

Hissille ei syntynyt juurikaan jonoa, mutta väki liikkui tasaiseen tahtiin hissillä ylös ja rinteitä alas. Kaipaako joku muka jonoja?

Suksilla ja donitsilla

Sari ja Henrik Eero istuivat lastensa kanssa viettämässä eväshetkeä laskemisen lomassa. Ensiluokkalainen Ellen oli itse asiassa ainoa, jolla on oikea hiihtoloma, sillä nuoremmat sisarukset Elis ja Erin eivät ole vielä koulussa. He voivat korkeintaan haaveilla tulevista lomista…

– Ollaan käyty jo muutaman kerran laskemassa. Aurinko paistoi vielä kun tulimme tänne, mutta se katosi jonnekin. Laskemme vielä vähän aikaa ja lähdemme kotiin, Eerot suunnittelivat.

Kun välipala oli nautittu, perheen miehet suuntasivat yhdessä laskettelurinteeseen ja naiset pulkkamäkeen, missä on laskemista varten pehmeäreunaisia ”donitseja”. Vauhtia riitti molemmissa suunnissa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?