Toimittaja: Minna Siilasvuo

Matti Rousu kiikkui korkeuksissa asentamassa leditaulun sähköjä ja sen toimintaa valvovaa kameraa.

YLITORNIO – Ylitornion Yrittäjät ry:n tilaama uusi leditaulu asennettiin paikoilleen viime perjantaina. Uusi taulu on edellistä hieman isompi, teräväpiirtoisempi ja energiatehokkaampi. Materiaalien kierrätysaste on yli 80 prosenttia.

– Sähkönkulutus vaihtelee ympäröivän luonnonvalon mukaan, mutta taulun keskikulutus ei ole kaukana tavallisen kahvinkeittimen kulutuksesta. Teoriassa se pyörii kymmenen amppeerin sulakkeella, laitteen toimittaneen Auranta Oy:n toimitusjohtaja ja hankepäällikkö Harri Autero kertoo.

Uuden näytön runko on tehty torniolaisella konepajalla ja näyttöelementit on koottu siellä. Vanhaa infrastruktuuria on pyritty hyödyntämään mahdollisimman pitkälle.

– Oikeastaan ainoat, mitkä menevät uusiksi, ovat teräskehys ja näyttötekniikka. Edellinen näyttötaulu siirtyy täysinpalvelleena viettämään eläkepäiviä, vaikka se on ymmärtääkseni vielä ihan toimiva peli. Aika vain ajaa tekniikassa ohi.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?