Toimittaja: Kaisu Niska

Eino Harjuvaara pisti ryhmät laittamaan jätteet järjestykseen maatumisajan mukaan. Tehtävä tuntui olevan melko vaikea.

YLITORNIO – Ylitornion nuorisovaltuusto järjesti viime viikolla Ylitornion Yhteiskoulun lukiolla yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnatun tapahtuman, jossa aiheena oli kestävä kehitys. Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Emma Korpi toimii itse jäsenenä valtakunnallisessa Nuorten Agenda2030 -ryhmässä, joka on pääministerin johtaman kestävän kehityksen toimikunnan alainen. Ryhmän jäsenten tehtäviin kuuluu tuoda kestävää kehitystä esille oman alueensa nuorille.

Korpi kertoi, että tapahtuman järjestämisessä ajatuksena oli antaa nuorille ideoita siihen, miten kestävän kehityksen voisi huomioida omassa elämässä ja arjen valinnoissa. Tapahtuman järjestämiseen osallistui myös lukion oppilaskunta.

Tapahtuman päätteeksi nuoret saivat kirjoittaa terveisensä koulujensa rehtoreille sekä kunnanjohtajalle siitä, miten koulu ja kunta voisivat toimia entistä paremmin kestävän kehityksen edistämiseksi. Rehtorit ja kunnanjohtaja haastettiin mukaan toteuttamaan nuorten ideoita suuremmassa mittakaavassa. Idealistaan tuli kirjauksia ainakin ajatuksia ekologisesta kouluruoasta, roska-astioiden määrästä ja siitä, että koko koulupäivää ei vietettäisi istuen, vaan osa opiskelusta tapahtuisi seisten.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 16.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?