Toimittaja: Kaisu Määttä

Kari Niemelä aikoo jatkaa yrittäjänä vuoden kerrallaan ja katsoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

ALKKULA – Kun Niemelän Radion perustajat Irja ja Mikko Niemelä muuttivat vuonna 1956 Ylitorniolle, liikkeen nykyinen yrittäjä Kari oli vain muutaman kuukauden ikäinen. Niemelät olivat tulossa paikkakunnalle töihin ja Ylitornion kirkonkylä oli niin pieni ja hiljainen, että he ajoivat kylää etsiessään ohi, pysähtyivät Taroniemessä ja kuulivat, että on palattava takaisin.

Mikko Niemelän työ Ylitorniolla alkoi tv-asentajana toisen palveluksessa, mutta hän päätti perustaa oman yrityksen jo parin vuoden kuluttua vuonna 1958. Niin syntyi Niemelän Radio, jossa alkuaikojen tuotevalikoimassa oli televisioiden ja radioiden lisäksi muun muassa moottori- ja polkupyöriä sekä sahoja. Niiden kauppa kävi hyvin ja tapahtui yleensä asiakkaan kotona.

– Televisioiden, radioiden, pyörien ja sahojen huolto kuului alussa liikkeen tarjoamaan palveluun, mutta siitä luovuttiin 1980-luvulla. Nyt huolto ja korjaukset teetetään alihankintana, eikä kovin halpoja laitteita korjauteta, Kari Niemelä sanoo.

Kodinkoneista tuli liikkeen perusjalka 1960-luvulla, kun sähkö saapui Ylitorniolle ja herätti valtaisan kodinkoneitten kysynnän.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?