Toimittaja: Minna Siilasvuo

Pohjolan Osuuspankin Helmi-palkinto myönnettiin Pekka Salmiselle. Arkistokuva.

PELLO – Pohjolan Osuuspankin vuoden 2021 Helmi-palkinto on myönnetty pellolaiselle Pekka Salmiselle ja vapaaehtoistyönkeskus Neuvokkaalle.

Pohjolan Osuuspankki myöntää vuosittain 10 000 euron suuruisen Helmi-palkinnon tunnustuksena Lapin tai sen asukkaiden hyväksi toimineelle henkilölle tai yhteisölle. Palkinto voidaan jakaa enintään kolmen palkittavan kesken.

– Helmitoimikunta halusi tänä vuonna tuoda palkintokriteereissään esille lappilaista jo vuosien ajan ansioitunutta elämäntyötä sekä nostaa esille erityisesti korona-aikana tukea tarvitsevien hyväksi tehtävää työtä, Helmi-palkintotyöryhmän puheenjohtaja Mika Riipi kertoo.

Palkitsemisperusteissa todetaan, että Pekka Salminen tunnetaan hyväntekijänä sekä kuntayhteisönsä ja länsirajan erilaisten tempausten dynamona. Salminen on toiminut esimerkiksi kulttuuri- ja urheiluhankkeiden sekä erilaisten vapaa-ajan tapahtumien koordinoijana.

– Näiden tapahtumien ja tilaisuuksien äärelle kokoonnutaan laajalti ympäri maakuntaa ja valtakunnallisesti. Ammatissaan Salminen on Lapissa laajasti tunnustettu ja arvostettu eläinlääkäri, jolle tuodaan potilaita kauempaakin kuin länsirajan kunnista. Kaikessa tekemisessään Salminen toimii suurella sydämellä.

Tämän vuoden palkintotyöryhmään kuuluivat puheenjohtaja Mika Riipin lisäksi Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi, Rovaniemen kaupungin palvelualuepäällikkö Merja Tervo ja YLEn toimittaja Pekka Viinikka.

Aiemmin Helmi-palkinto on tullut Pelloon vuonna 2010, jolloin yksi palkituista oli suunnistaja Olli-Markus Taivainen. (MS)

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?