Toimittaja: Minna Siilasvuo

AAVASAKSA – Aavasaksan laskettelurinteiden perjantaiset avajaiset olivat menestys. Aurinkoisena lauantaina tahti vain kiihtyi, ja kaikille neljälle parkkipaikalle oli tarvetta. Väkeä oli kuin pipoa.

Rinnetoimintaa luotsaavat Eija ja Ari Jääskö toteavat, että yleisöryntäystä osattiin odottaa ennakkokyselyjen perusteella.

– Kun kunta ulkoisti Aavasaksan laskettelurinteet yrittäjille, halusimme toimia kuin yritys olisi oma, ja kehittää toimintaa yhdessä kunnan kanssa. Kahvila on meillä vuokralla. Välinevuokraamo ja lipunmyynti ovat kunnan, mutta hoidamme myös ne, Eija Jääskö tarkentaa.

Kahvilan, vuokraamon ja lipunmyynnin ohella Ari Jääskö huoltaa halukkaille myös suksia, joten sesonkiaikana riittää monenlaista kiirettä. Lauantaina oli oman väen lisäksi töissä kolme kiiretyöntekijää.

– Kevätkausi ollaan illat ja viikonloput aika tarkkaan töissä, ja kolmena hiihtolomaviikkona täällä pyöritään suunnilleen 24/7, Eija nauraa.

Eija tunnustaa nauttivansa kausiluontoisesta työstä, vaikka työpäivät venyvätkin pitkiksi.

– Ihmiset ovat hyvällä tuulella, jopa silloin kun joutuvat jonottamaan. Me puolestamme yritämme panostaa parhaamme mukaan hyvään palveluun.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 10.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?