Toimittaja: Minna Siilasvuo

Urho Alajärvi muistuttaa, että yhteismetsäosuuksilla ei ole listahintaa. Hinta perustuu yhteismetsän tuottoon, omavaraisuuteen ja tulevaisuudennäkymiin.

MELLAKOSKI – Mellakoskelainen Urho Alajärvi on ahkeroinut jo 21 vuotta Kuusivuoman yhteismetsän puheenjohtajana.

– Edeltäjäni, Juhani Naasko, hoiti puheenjohtajan tehtävää kymmenen vuotta. Ajattelin, että selviäisin itsekin sillä, mutta toisin kävi, hän toteaa.

Urho Alajärvi arvelee, että Kuusivuoman yhteismetsä saattaa ehkä olla jopa nuorin valtion alueelle perustettu yhteismetsä Suomessa. Ainakin se on yksi nuorimmista.

Alun perin alue oli varattu asutusalueeksi, jolle oli tarkoitus perustaa yli 40 maatilaa. Suunnittelu- ja valmistelutöitä oli jo tehty, kun suunnitelmat muuttuivat.

– Suot ovat kivipohjaisia, eikä niistä olisi tullut kuivattamallakaan peltomaata, ja lisäksi siellä kasvoi paljon myrkyllistä suokortetta. Ei sinne olisi saatu mitenkään elinkelpoisia tiloja. Kun tieto siitä levisi, nekin, jotka olivat hakeneet asutustilaa, vetivät hakemuksensa pois.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?