Toimittaja: Minna Siilasvuo

Kinesioteippauksella voi hoitaa esimerkiksi tenniskyynärpäätä. Samalla saa halutessaan vähän väriä talvenkalpeaan ihoon.

YLITORNIO – Fysioterapeutti Tuomo Välimaalla tuli tammikuun alussa täyteen 20 vuotta Ylitornion terveyskeskuksen palveluksessa. Sinä aikana fysioterapeutin työsarka on muuttunut yllättävän paljon.

– 20 vuotta sitten asiakkaat potivat pääasiassa niska- ja selkävaivoja. Hoidot olivat aika pitkälle hierontoja ja ohjeitten antamista. Nykyään ongelmat ovat yleensä tuki- ja liikuntaelinperäisiä, esimerkiksi olkapään jännevammoja, polven eturistisidevammoja ynnä muita, sekä erilaisten leikkausten jälkeistä fysioterapiaa ohjeineen.

Myös neurologisia asiakkaita on koko ajan enemmän. Aivoinfarktit ovat iäkkäitten ihmisten vitsaus, nuoremmat taas kärsivät aivoverenvuodoista.

– Asiakkailla on suhteellisen paljon muitakin neurologisia sairauksia, kuten MS-tautia, lihassairauksia ja Parkinsonin tautia. Ne asiakkaat ovat lisääntyneet ja yksi syy on se, että kuntalaiset ovat varsin iäkkäitä. Jo muutama vuosi sitten joka kolmas ylitorniolainen oli eläkkeellä.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?