Toimittaja: Minna Siilasvuo

Mira Vasara ja Petri Koivisto ovat molemmat löytäneet työn kuljetusalalta, Mira kuljettajana ja Petri kuljetusyrittäjänä.

YLITORNIO – Viime viikolla Ainiovaaran peruskoulun kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset saivat tunnin mittaisen tietoiskun työstä ja työpaikoista kuljetusalalla.

Ensin oli äänessä Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL Pohjois-Suomi ry:n toiminnanjohtaja Taavi Heikkinen, jonka alaisuuteen kuuluvat Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueet. Hän kehotti kuulijoitaan harkitsemaan vakavasti kuljetusalaa tulevana ammattina.

– Me työllistämme varmasti. Alalle tulee vuosittain 7000 uutta työpaikkaa, joista 3000 tulee kuljetustehtäviin. Monenlaisia ammattilaisia tarvitaan: kuljettajia, kuljetusyrittäjiä, työnjohtajia, ajojärjestelijöitä, hallintohenkilöstöä, varastointi- ja logistiikkaosaajia.

Kuljetusalalle voi opiskella eri ammattiasteissa. Kuljettajan keskimääräinen kokonaispalkka on TES:n mukainen, 2500 euron paremmalla puolella.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?