Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Suunnitteluryhmä suunnisti kalasatamasta kuntoutumaan Orhinselän laavulle. Kuvassa etualalla Kullervo Linna ja Ilkka Koskela. Keskellä Sari Särkelä, Hannele Kytö, Tero Leppänen ja Aimo Sirkka. Takana seisomassa Arja Jääskeläinen.

MIEKOJÄRVI – Kuntoutus on perinteisesti painottunut neljän seinän sisälle. Pellossa pyritään nyt rikkomaan raja-aitoja viemällä niin paikkakunnan kuntoutustoiminnassa olevat, itse kuntouttajat kuin aivan uudetkin sidosryhmät yhdessä luontoon kokemaan, tekemään ja oppimaan. Luonnosta on moneksi!

– Luonto kuntouttaa itsessään, Metsähallituksen projektipäällikkö Hannele Kytö toteaa.

Pellon kunnan työpajatoiminta on mukana Lapin ammattikorkeakoulun koordinoimassa hankkeessa Luontoa toimintaan – Yhteistyömalleja osallisuuteen. Sen tavoitteena on luoda yhdessä hankkeen eri osapuolten kanssa toimintamalli kunkin paikkakunnan omien kuntoutujien osallisuuden vahvistamiseksi.

Hankkeen rahoittavat ESR, Euroopan sosiaalirahasto ja osatoteuttajat, joita ovat muun muassa ELY-keskus ja Metsähallitus. Kunnista ovat mukana Oulu ja Pello. Rovaniemeltä, Sodankylästä ja Sallastakin hankkeeseen osallistutaan muiden kuin suoranaisesti näiden kuntien toimina.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 10.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?