Toimittaja: Minna Siilasvuo

Veijo Honkaniemen uusin hankinta ovat 300 euron juoksukengät. Lienevätkö peräti taikakengät, sillä juoksuaika parani merkittävästi.

YLITORNIO – Eteisessä sen jo näkee. Siinä, missä muilla on eteisen lattialla talvikengät, nappaskengät ja lenkkarit, Veijo Honkaniemellä on lenkkarit. Ja toiset lenkkarit. Ja kolmannet. Ja…

– Moni varmaan ajattelee, että vanha äijä on tullut höppänäksi, ja ehkä olenkin, Veijo naureskelee.

Samaan hengenvetoon hän tunnustaa, että eteisen lipastotkin ovat täynnä juoksukenkiä. Kaikki eivät tosin ole omia, vaan vaimolla on melkein yhtä monta paria.

– Luulisin, että minulla on tällä hetkellä käytössä ehkä 15–16 paria juoksukenkiä, mutta kuudellakin pärjäisi: kolmet talveksi ja kolmet kesäksi. Kenkiä pitää lepuuttaa lenkkien välillä siinä missä jalkojakin.

Hurahdus hölkkäkisassa

Miten tähän on tultu? Vielä jokunen vuosi sitten Veijo Honkaniemi suhtautui juoksuun varsin maltillisesti, vaikka myöntääkin olevansa on-off-mies. Vuonna 2017 tapahtui hurahdus.

– Olin kilpaillut aiemminkin silloin tällöin jossakin hölkkätapahtumassa, mutta harvakseltaan, lähinnä testatakseni kuntoani. Kilpailujen välillä saattoi mennä viisikin vuotta, mutta sitten kisa sattui menemään vähän paremmin ja innostuin. Kisa taisi olla Lohijärven hölkkä, ja sen jälkeen aloin harjoitella määrätietoisemmin.

Vuonna 2017 Veijon mittariin kertyi noin 800–900 juoksukilometriä, mutta jo seuraavana vuonna hän juoksi yli 3200 kilometriä. Muutos oli huima, ja se alkoi näkyä myös tuloksissa.

– Semmoisilla kilometrimäärillä alkaa jo jonkin verran pärjäämäänkin.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?