Toimittaja: Minna Siilasvuo

Roni Jaakon työmaan hoitotasot kiiltävät vielä uutuuttaan.

YLITORNIO – Ainiovaarantien varressa kurkottaa taivaita pitkä piippu – varmaan tällä hetkellä Ylitornion korkein – ja syöksee sisuksistaan kuumaa vesihöyryä. Kyseessä on Alkkulan Aluelämpö Oy:n uuden lämpövoimalan viimeinen, vähäinen karkulainen. Lähes kaikki lämpö kerätään matkan varrella talteen.

– Lämpökattilassa syntyvä saavukaasu menee kattilasta sähkösuodattimen läpi savupiippuun. Tulipesässä lämpötila on noin 700 astetta, mutta matkan varrella lämpö kerätään talteen niin hyvin, että piipusta tullessaan se on noin sata-asteista. Käytännössä se on enää vesihöyryä, jossa ei ole mitään epäpuhtauksia, laitoksen hoitaja, lämpöasentaja Roni Jaako toteaa.

Roni Jaako on ollut pitkään yhtiön ainoa työntekijä, mutta nykyään lämpöyhtiön palveluksessa työskentelee myös toimistosihteeri Sirkkaliisa Nikka. Lisäksi yhtiö ostaa hallinnon palveluja kunnan tekniseltä toimelta.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 3.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?