Toimittaja: Minna Siilasvuo

Toni Kraatari auttaa yrittäjiä monimutkaisessa koronatukiviidakossa.

YLITORNIO – Keväällä, kun koronakriisin laajuus alkoi selvitä, yrittäjät ja valtiovalta alkoivat reagoida tapahtumiin. Yrittäjät olivat siinä etunenässä, sillä koronarajoitukset vaikuttivat suoraan heidän toimeentuloonsa ja yrityksen elinkelpoisuuteen.

– Aika nopeasti alettiin keksiä tapoja, joilla tuskaa voidaan helpottaa, joskaan ei poistaa. Meille alkoi tulla tietoa verkossa järjestettävistä koulutuksista, jotka olivat käytännössä valtion, Sekesin (Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt), Kuntaliiton, Suomen Yrittäjien sekä Uusyrityskeskuksen järjestämiä, Ylitornion yritysneuvoja Toni Kraatari muistelee kevään toimenpiteitä.

Business Finlandin tuki oli ensimmäisiä – ellei peräti ensimmäinen – tukimuodoista, jotka aukesivat haettaviksi.

– Otin aika nopeasti yhteyttä niihin yrityksiin, jotka tulivat ensimmäisinä mieleen. Minulla oli heti alussa sellainen tuntuma, että tämä kestää ainakin loppuvuoteen, ja seuraava talvisesonki on matkailun osalta pilalla. Näin siinä näyttää nyt käyvän.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?