Toimittaja: Minna Siilasvuo

LC Ylitornio luovutti 2100 euron joulurahan perusturvalle lahjoitettavaksi vähävaraisille perheille. Kuvassa Jorma Pietiläinen, Annikka Tuohino, Eija Lampela, Tuula Vanhapiha ja Helena Ollila.

YLITORNIO – Lions-aate tuli Suomeen 70 vuotta sitten, ja Ylitorniolla se on kukoistanut melkein yhtä pitkään. Lions Club Ylitornio perustettiin vuonna 1956, ja nykyään yhdistyksessä on 39 jäsentä.

Vuodesta 1987 alkaen myös naiset ovat voineet päästä Lions Clubin jäseniksi – joskaan eivät vielä Ylitorniolla.

– Klubin perustajajäsen Jorma Koivisto alkoi puhua naisten jäsenyyden puolesta, ja vuonna 2003 LC Ylitornio hyväksyi naisjäsenet. Ensimmäiset naiset liittyivät klubiin vuonna 2014. Tällä hetkellä Ylitornion klubissa on kahdeksan naista, joista kuusi on hallituksessa, LC Ylitornion ensimmäinen naispresidentti Annikka Tuohino kertoi.

LC Ylitorniossa eletään parhaillaan ”ensimmäisten naisten aikaa”, sillä klubilla on paitsi ensimmäinen naispresidentti, myös ensimmäinen naisrahastonhoitaja Tuula Vanhapiha ja ensimmäinen naissihteeri Helena Ollila.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 14.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?