Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Aleksanteri Hentilä, Natalia Rybina ja Kalervo Vanha soittivat triona.

PELLO – Viime maanantain Suomalaisen musiikin ilta jatkoi Lapin musiikkiopiston perinnettä tarjota yleisölle itsenäisyyspäivän aikaan kattaus kotimaisia säveliä.

Illan aikana yleisö sai kuulla esityksiä klassisesta nykymusiikkiin. 

Oppilaat olivat tehneet kappalevalinnat yhdessä opettajansa Natalia Rybinan kanssa.

– Annan oppilaille vaihtoehtoja. Kun tunnen heidät, osaan ehdottaa sellaisia kappaleita, mistä he tykkäävät tai mikä tuo heidän persoonaansa esiin, Rybina kertoo.

Musiikkia ikä kaikki

Musiikki ja sen opiskelu ei katso ikää. Se kuuluu kaikille. Illan esiintyjät olivat alakouluiästä lukioon ja keski-ikään asti.

Illan aloitti rohkeasti Aino Koivumaa Hyönteispolkalla. Hänen veljensä Aatos ja Armas jatkoivat varmoin ottein joiulla ja vanhalla kansanlaululla. Duo Edit Harila ja Miida Talka johdatti yleisön nauttimaan sateesta ja aalloista Rybinan säestäessä. Harila jatkoi tämän jälkeen letkeällä jazzilla.

Aleksanteri Hentilän valinta oli illan teemaa hyvin kuvaava, perisuomalainen Sininen ja valkoinen. Trio Hentilä, Kalervo Vanha ja Rybina rallatteli kepeästi yhteisen esityksensä.

Onni-Severi Saarenkangas muisteli vanhoja hyviä aikoja ja puhutteli siten erityisesti aikuisempaa yleisöä. Roman Guevara Mäki marssitti vauhdikkaasti Karjalan poikii auditorioon.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?