Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Arttu Leppäniemi, Jonne Kolehmainen, Aleksi Rautio ja Samuli Pantsar pitivät metsästäjätutkinnon suorittamista koulutöitä mielenkiintoisempana.

PELLO – Pellon riistanhoitoyhdistys järjesti viime viikonloppuna metsästäjätutkintoon valmentavan koulutuksen. Muutaman aikuisen ohella viikonloppu houkutteli paikalle erityisen runsaasti lapsia ja nuoria. 

Nuoret haluavat jatkaa perheen ja suvun jahtiperinnettä, vaikka matkaa oman aseen kantolupaan on vielä vuosia. Metsästäjäkortin suorittamiselle ei nimittäin ole alaikärajaa.

Lainsäädännöstä lajitunnistukseen

Valmentava kurssi oli kaksipäiväinen. Sen aikana opiskeltiin laajasti metsästystä ja riistanhoitoa eri näkökulmista.

Ensimmäisenä päivänä yksi kurssin opettajista, Pellon riistahoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Maija-Liisa Pakisjärvi kävi läpi metsästyslainsäädäntöä.

Riistanhoito on osaltaan luonnonhoitoa. Näin ollen metsästäjällä tulee olla perustuntemus riistaeläinten elinympäristöistä ja niiden hoidosta.

Riistaekologian ja riistanhoidon osuus sisälsi monelle koulussakin opittua tietoa, kuten eläinten sopeutuminen erilaisiin ympäristöihin ja ympäristötekijöihin, luonnonvalinta ja elinympäristön kantokyky sekä lajitunnistus. 

Toisen päivän teemoja olivat pyyntivälineet ja menetelmät, ampuma-aseet ja patruunat sekä metsästyksen turvallisuus ja saaliin käsittely.

Kurssin lopuksi opiskelijat suorittivat metsästäjätutkintoon kuuluvan kokeen.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?