Toimittaja: Minna Siilasvuo

Turtolan kyläilta kiinnosti kyläläisiä.

TURTOLA – Turtolan kyläyhdistys järjesti viime viikolla kyläläisille koulun kohtaloa koskevan tiedotustilaisuuden samaan tapaan kuin Lankojärvellä tehtiin pari viikkoa aikaisemmin. Kunnan puhemiehinä olivat kunnaninsinööri Esa Kassinen ja elinkeinojohtaja Tuomas Mathlein. Luottamushenkilöiden näkemystä edusti kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisu Laitamaa.

Tuomas Mathlein totesi aloituspuheenvuorossaan, että on kuljettu pitkä tie, ennen kuin Turtolan koulu on päätynyt myyntiin. Hän muistutti myös, että kunnan talouden syöksykierre on katkaistava ja kunnan täytyy järkiperäistää toimintaansa.

Esa Kassinen puolestaan muistutti kunnan päättäneen, että koulujen kohtalo on ratkaistava toukokuun loppuun mennessä. Hänellä oli tarjottavanaan tieto vuoden 2017 toteutuneista arvonlisäverottomista kustannuksista: lämmitys 9880 euroa, sähkö 2470 euroa ja kiinteistönhoito 2250 euroa.

– Toteutuneet kustannukset ovat yhteensä 14 600 euroa. Kiinteistönhoidon osuutta on riisuttavissa talkootyöllä, mutta tähän kannattaa varautua. Kaikki, mitä voidaan säästää, on tietysti plussaa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?