Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

PELLO – Maaseutunäyttelyn suunnittelu nytkähti viime viikolla askeleen eteenpäin, kun yhteiseen tilaisuuteen oli kokoontunut laajasti kuntalaisia ideoimaan tulevaa tapahtumaa.

Suunnitteluillassa oli kunnan ohella edustettuna kyläyhdistyksiä, paikallisia yrittäjiä, Pellon Ponsi sekä yksittäisiä kuntalaisia.

– Kunnassa on tahtotila, että järjestämme näyttelyn, Pellon kunnanjohtaja Eero Ylitalo toi tilaisuuteen kunnan terveiset.

Ison mittaluokan tapahtumana sen järjestäminen vaatii leveät hartiat. Yhteistyötä peräänkuulutetaan kunnan, alueen yrittäjien ja kolmannen sektorin kuten eri yhdistysten ja yksittäisten kuntalaistenkin kanssa.

Merkitystä kunnan elinvoimalle

Järjestyksessä kahdeksas nykymuotoinen maaseutunäyttely koetaan tärkeäksi niin kuntalaisten asumisviihtyvyyden kuin kunnan imagonkin kannalta.

– Näyttelyllä on iso merkitys kuntaimagolle. Sen arvoa on vaikea mitata rahassa, kunnanjohtaja Eero Ylitalo perustelee näyttelyn tuomaa näkyvyyden merkitystä kunnan elinvoimalle.

Pello rekisteröi tänä vuonna oman tuotemerkkinsä Pello – Suomen kalastuspääkaupunki. 

Suunnitteluillassa pohdittiin, miten sitä voidaan hyödyntää nykyistä näkyvämmin niin kunnan kuin alueen yritystenkin markkinoinnissa ja myös osana maaseutunäyttelyn teemaa.

Ideat sinkoilivat paikkakunnan ravintoloiden kalateemaisista ruokalistoista lohiseminaariin ja työnäytöksiin, eikä sosiaalisen median joukkovoimaakaan unohdettu mainita.

Etätyömahdollisuudet houkuttimena

Työryhmissä kumpusi ehdotuksia huomioida näyttelyn teemassa haja-asutusalueiden tarjoamat etätyömahdollisuudet ja mahdolliset paluumuuttajat. 

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 10.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?