Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Väylänvarren teatterin taustajoukko Heikki Vihinen, Reijo Angeria ja Ari Kankaapää pysähtyivät Rohki-hallille tutustumaan teatterin mahdollisiin esiintymispaikkoihin jokilaaksossa. Teatterin ensimmäisen näytelmän keskiössä on Tarja Ylitalon ja Markku Tranbergin tie tähtiin.

PELLO – Ohjaaja, käsikirjoittaja Heikki Vihinen visioi uunituoreen Väylänvarren teatterin luonnetta korostamalla sen alueellisuutta. Teatterilla tulee olemaan voimakas side alueen ympäristöön alkaen Väylänvarren ihmisten tarinoista aina teatterin tekemiseen.

– Tavoitteenamme on, että se potentiaali, mikä täällä on, pääsisi esiin.

Joukko uuden teatterin taustavaikuttajia ja teatteriyhdistyksen johtokunnan jäseniä kokoontui Rohki-hallille viime viikolla päivittämään teatterin tilannetta ja kartoittamaan muun muassa toiminnan rahoitusmahdollisuuksia. Samalla he kiersivät jokilaaksossa tutustumassa erilaisiin esiintymispaikkoihin ja -tiloihin.

Laaja-alaisesti yhteisöllinen

Väylänvarren teatteri tähtää Vihisen mukaan pitkäjännitteiseen ja ammattimaisesti organisoituun toimintaan.

– Otamme huomioon alueen voimavarat, joita täydennetään tarvittaessa ulkopuolisilla tekijöillä.

Vihinen kertoo olleensa kiinnostunut Väylänvarren ihmisistä ja tarinoista. Hänellä on parhaillaan työn alla teatterin ensimmäisen näytelmän käsikirjoitus Tarja Ylitalon, Markku Tranbergin ja Intro-yhtyeen elämästä. Sen nimi on Kotka lentää aurinkoon.

– Teatterimies Heikki Vihinen ja muusikko Ari Kankaanpää Tampereelta mainitsivat minulle Juice Leskisestä kertovasta Juice-tuotannostaan. Silloin ajattelin, että onhan meilläkin omat juicemme, teatteriyhdistyksen puheenjohtaja ja teatteri-idean isä Reijo Angeria taustoittaa.

Lue lisää Mäen Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?