Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Markus Sattaa, Mauri Järvirinnettä, Markku Vuorelaa ja Riku Nousiaista kiehtoo keilailun haasteellisuus ja harrastajien keskinäinen hyvä yhteishenki.

PELLO – Pellon oma keilaseura, Väyläkeila ry täytti viime heinäkuussa vuoden. Syytä juhlaan on ensimmäisen täyden toimintavuoden lisäksi siksikin, että nuori seura pääsi heti ensimmäisenä vuotenaan keilailun Lappi-liigassa finaalipeleihin.

Koronapandemian suljettua maan loppuotteluita ei tosin voitu ratkaista.

– Finaalipaikka oli meille yllätys, sillä suurin osa seurassamme on uusia harrastajia, Väyläkeila ry:n puheenjohtaja Markus Satta iloitsee.

Tarve omalle seuralle

Pellon keilahalli on toiminut reilut kolme vuotta. Vuodet ovat näyttäneet, että lajin paikallisilla harrastajilla on kiinnostusta myös kilpailla.

– Voidakseen kilpailla lajin erikoiskilpailuissa harrastaja tarvitsee kilpalisenssin. Sen voi saada vain kuulumalla johonkin keilaseuraan.

Satta mainitsee myös paikkakunnan oman seuran lisäävän kunnan näkyvyyttä ja houkuttelevan sitä kautta ulkopaikkakuntalaisia keilaajia vierailemaan Pelloon.

Nuori seura puhkuu intoa ja voitontahtoa. Lappi-liigassa on mukana kymmenen lappilaista keilajoukkuetta. Uusi kilpailukausi alkaa ensi kuussa. Väyläkeilalla on tavoitteenaan jälleen päästä finaalimittelöihin.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 3.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?