Toimittaja: Minna Siilasvuo

YLITORNIO – Syyslomaviikon aikana Ylitorniolla oli jos jonkinlaista kuhinaa. Kunnan vapaa-aikatoimi järjesti lomalaisille erilaisia tapahtumia pitkin viikkoa.

Uimakoulussa opeteltiin koko viikon ajan tärkeää kansalaistaitoa leikin varjolla ja yönuorkka tarjosi omanlaistaan jännitystä illasta aamuun.

Yönuorkkaan oli uskaltautunut parikymmentä rohkeaa alakoululaista ja muutama vähintään yhtä rohkea aikuinen. Joku saattoi olla ensimmäistä kertaa yökylässä, ja useimmille näin ison joukon ”yökylä” oli erityisen jännittävä kokemus.

Villiä temmellystä pitivät aisoissa kunnan nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja Jenny Lakkapää ja liikunnanohjaaja Jussi Herttuala, ja olipa mukaan uskaltautunut yksi äitikin. Tai oikeastaan kaksi, sillä Jennynkin lapset olivat mukana menossa.

– Tätä on jännitetty kotona monta päivää niin, että minun piti lähteä nuorisotalolle jo hyvissä ajoin etukäteen vähän henkäisemään, Jenny Lakkapää tunnusti.

Lännen nopein tietää nimen

Yönuorkan ilta alkoi tutustumiskierroksella, jossa jokainen sai kertoa nimensä ja sen, mistä pitää – tai ei pidä. Aika moni muuten tykkäsi koirista, kissoista, marsuista tai muista eläimistä. Jopa madot pääsivät tykkäyslistalle.

Kaikkien listalla ei ollut eläimiä, sillä esimerkiksi ohjaaja Jussi paljasti tykkäävänsä kermakahvista.

Inhokkien joukkoon päätyi jotain niinkin kummallista kuin koulu ja hernekeitto. Semmoista väitettä voi tuskin uskoa, sillä hernekeitto on tosi hyvää ja kuka nyt voisi olla rakastamatta koulua? Ei varmasti kukaan!

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?