Maakuntajohtajan delegaatio Pellon kunnan vieraana Tornionjoen rannalla Jaana Koskela, Päivi Ekdahl, Kaisu Laitamaa, Esa Kassinen, Mika Riipi, Erkki Muukkonen, Eero Ylitalo, Eeva Erkinjuntti, Henna Illikainen, Kai Korhonen, Johanna Korteniemi ja Johannes Juuso. 

PELLO – Maakuntajohtaja Mika Riipi saapui kuntakierroksellaan Pelloon 30.9. Vierailulla Lapin liiton delegaatio tapasi Pellon kunnan päättäjiä ja viranhaltijoita. 

Maakuntavierailun teemat koskivat ajankohtaisia aiheita kuten koronaa ja rajayhteistyötä. Maakuntajohtaja Mika Riipi totesi, että korona on kohdellut eri tavoin Lapin kuntia. Toisissa kunnissa koronavaikutukset ovat olleet radikaaleja ja joissakin kunnissa lähes olemattomia.

Maakunnalta on ollut onnistunut valinta rakentaa Lapin elinkeinoja useamman tukijalan varaan, ettei olla riippuvaisia vain yhdestä toimialasta. Tosin koronavaikutukset ovat kohdistuneet eniten matkailualaan. Jotakin hyvääkin korona on tuonut mukanaan – tiivistynyttä yhteistyötä ja etätyöskentelyn digiloikkaa. 

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?