Toimittaja: Minna Siilasvuo

Teemu Alaviippola hoitaa Nippelissä yrittäjän hallinnolliset työt, mutta viihtyy mielellään myös liikkeen puolella palvelemassa asiakkaita.

YLITORNIO – Tämän lehden ilmestymispäivänä tulee kuluneeksi tasan kymmenen vuotta siitä, kun Teemu Alaviippola perusti oman yrityksen, Rauta ja Kone Nippeli Oy:n. Sitä oli edeltänyt 20 vuoden työrupeama Lakkapää Oy:n palveluksessa – rautakaupassa, kuinkas muuten.

Pyöreitä juhlittiin viime viikonloppuna työn ja tarjousten merkeissä.

– Minulla ei ollut mitään erityistä syytä ryhtyä yrittäjäksi, mutta olin vuosien varrella miettinyt, olisiko minusta tällaiseen hommaan. Kun Heikkisen Kari halusi myydä yrityksensä, tartuin tilaisuuteen, Teemu Alaviippola selvittää.

Parasta ennen...

Teemun ei ole tarvinnut katua päätöstään, sillä kuluneet vuodet ovat menneet haasteista huolimatta varsin hyvin. Haastavinta on myytävien tuotteiden tilaaminen, koska tilaukset tehdään usein seuraavaa sesonkia varten.

– Vakituisten asiakkaiden tarpeista tietää jotakin, mutta on mahdotonta ennustaa, mitä esimerkiksi särkyy ja mitä tarvitaan tilalle nopeasti.

Vuodet ovat tietysti tuoneet tullessaan myös rutiinia. Teemu toteaa oppineensa luotsaamaan ”tätä ja tämän kokoista liikettä”. Nykyään hän osaa tilata joltisellakin varmuudella oikeita tuotteita ja oikeaan aikaan.

– Tilannetta helpottaa tietysti se, että näissä meidän tuotteissa ei ole yleensä parasta ennen -päiväystä.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?