Toimittaja: Timo Kunnari

Anssi Kaikkonen esitteli keittiön likaisimman koneen kaksoissuihkuvartta.

YLITORNIO – Viime keväälle suunniteltu Lapin ammattikeittiöosaajien visiitti Länsi-Rajalle peruuntui kuten lähes kaikki muukin vierailutoiminta, mutta onneksi viime viikolla vihdoin päästiin virtuaalimatkaa pitemmälle.

Kymmenkunta vierailijaa, lähinnä Rovaniemen ammattikeittöistä, aloitti iltansa tutustumalla Lakkapään leipomon tiloihin ja tuotantoon. Maarit ja Erkki Lakkapää kertoivat omista tuotteistaan, joista epäilemättä kuuluisimpia ovat erilaiset valmispiirakat. Tätä varten on hankittu erillinen piirakkakone, jolla on melkoinen kapasiteetti.

Lakkapään leipomotuotteet ovat olleet näyttävästi esillä niin valtakunnan juhlissa kuin valkoisilla siivilläkin. Erilaisia valmisteita toimitetaan myös toisille tuottajille ja kaupoille jälleenmyyntiin.

Piakkoin avataan myös pieni myymälä-kahvila tuotantolaitoksen yhteyteen. Paljon lienee vielä niitäkin, jotka muistavat Alkkulanraitin Herkkubaarin samaisella paikalla. Perheyrityksenä toimivan Lakkapään historia on pitkä ja perinteikäs.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehden sivulta 11.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?