Toimittaja: Minna Siilasvuo

Olavi Holmala sai Sirkka Kellokummulta opastusta tablettitietokoneen käyttöön.

PELLO – Viime viikolla SPR:n Pellon paikallisosasto, Länsi-Pohjan Omaishoitajat ry ja Lapin Muistiyhdistys ry käynnisti yhteisen hankkeen – tai ainakin astui ensimmäisen askeleen hankepolulle. SPR:n projektisuunnittelija Sirkka Kellokumpu ja Länsi-Pohjan Omaishoitajat ry:n OmaisOiva-vastaava Satu Uusimaa olivat paikalla puhaltamassa suunnitelmaa käyntiin.

Edellä mainittujen yhdistysten jäsenet ovat harvoin eturivin nörttejä. He kohtaavat toisensa mieluiten kasvotusten. Viime keväänä tuttuihin toimintatapoihin tuli kuitenkin muutos, kun korona sulki ihmiset koteihinsa ja eristi heidät toisistaan.

– Nyt olisi ehkä juuri oikea hetki saada heidät kiinnostumaan tietotekniikan suomista mahdollisuuksista.

– Moni ikääntynyt, joka on aiemmin suhtautunut torjuvasti ajatukseen tietokoneesta tai puhelimesta yhteydenpidon välineenä, on alkanut kiinnostua asiasta, kun vaihtoehdot ovat käyneet vähiin. Epävarmuus omasta osaamisesta ja laitteiden puute ovat kuitenkin muodostuneet monelle nettitapaamisten esteeksi, Sirkka Kellokumpu kertoi.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehden sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?