Toimittaja: Kaisu Niska

Väylänvarren teatterin voimanelikko: Heikki Vihinen, Reijo Angeria, Eero Ylitalo ja Tuomo Ylitalo.

TORNIONLAAKSO – ”Kaikki alkoi siitä kun mä lopputilin sain…” – ei sentään, vaan siitä, kun hotelliyrittäjä Reijo Angeria tapasi tamperelaisen kapellimestari-muusikon Ari Kankaanpään. ”Kankku” kertoi Angerialle tarinoita tamperelaisista muusikoista, muun muassa Juicesta.

– Tuli mieleen, että kyllä meilläkin täällä pohjoisessa on omat juicemme. Lähinnä tuli heti mieleen Markus, Markku Tranberg, jonka naapurissa olen asunut, ja Tarja Ylitalo, jonka olen tuntenut pikkupojasta asti.

Siitä lähti idea pohjoisin Väylänvarren voimin tehdystä kesäteatterista, joka ensimmäiseksi paneutuisi tekemään esityksen Markuksen ja Tarja Ylitalon tarinasta, Reijo Angeria kertoo.

Vahvoille hartioille

Jotta teatteri olisi vahvemmilla hartioilla kuin harrastajavoimin tehty kesäteatteri yleensä, Reijo Angeria kutsui koolle kuntapäättäjiä koko Väylänvarresta – Kolarista, Pellosta ja Ylitorniolta sekä Torniosta. 

Kutsua noudatettiin huomattavan kiitettävästi, sillä ensimmäisessä tapaamisessa olivat mukana Pellon ja Ylitornion kunnanjohtajat, Eero Ylitalo ja Tapani Melaluoto, Tornion kaupungin kehitysjohtaja Sampo Kangastalo sekä Kolarin kunnan kirjasto- ja kulttuuripuolelta Sirpa Tolonen ja Pirkko Hietaniemi, joka on ollut muun muassa Ylläs Soikoon -tapahtuman taustavoimana.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehden sivulta 16.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?