Toimittaja: Minna Siilasvuo

Heikki Ekonoja ja Yrjö Mäntyranta ihailevat Koutusjärven erämaista maisemaa.

KOUTUSJÄRVI – Metsähallituksen syyskuussa 2016 käynnistynyt hanke Isoja elämyksiä Pohjolan kalavesiltä puhuttaa Koutusjärvellä kalastavia – tai itse asiassa kalastaneita – ihmisiä edelleen. Kalavesien menetys kirvelee, varsinkin kun aiheesta keskustelu ja tiedottaminen ovat jääneet vähäisiksi.

Tällä hetkellä tilanne on se, että Koutusjärven pohjoispäässä on pieni yksityinen vesialue, jonka omistavat Eemi Sirkan perilliset. Eteläpäässä on samoin yksityinen Mäntyrannan kalastusalue, jota hallinnoi Yrjö Mäntyranta. Suurin osa järven vesi- ja ranta-alueista on valtion omistuksessa, ja niitä hallinnoi Metsähallitus.

Metsähallitus järjesti kevättalvella 2017 tiedotustilaisuuden, jossa niin sanottu isokalahanke esiteltiin kuulijoille. Hankkeen avulla on tarkoitus nostaa Koutusjärven nimi rahakkaiden kalastuksen harrastajien huulille. Siinä on siis jotakin hyvää, mutta myös jotakin huonoa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?