Toimittaja: Kaisu Niska

Ennen sisätiloihin siirtymistä Hyttinen ja Kolehmainen joutuivat opiskelijoiden ohjaamaan taukojumppaan.

YLITORNIO – Viime viikolla Ylitornion Yhteiskoulun lukiolla vietettiin lämpimiä, haikeita läksiäisiä, kun lukion oppilaat sekä nykyiset ja entiset opettajat saattelivat eläkkeelle peräti kaksi pitkäaikaista opettajaa. Sirpa Kolehmaisen työura lukiolla on 33 vuoden pituinen ja Mirjami Hyttisen ura 13 vuotta.

– Kun kaksi opettajaa jää meiltä eläkkeelle nyt yhtä aikaa, tähän työyhteisöön jää iso tyhjä aukko. Me yritämme täyttää sitä parhaamme mukaan, lukion rehtori Sari Lantto totesi.

Kolehmaisen opettamista matematiikasta ja kemiasta huolehtii jatkossa Suvi Collin ja Hyttisen äidinkielestä, kirjallisuudesta ja historiasta Terhi Hammare. Molemmat ovat pestissä yhden vuoden määräaikaisella sopimuksella.

”Ensin vesi, sitten happo…”

Rehtori Lantto itse on ollut lukiolainen, jota Sirpa Kolehmainen opetti vuosikymmeniä sitten.

– En olisi ikinä voinut kuvitella, että olisin joskus tässä tilanteessa, lähettämässä sinua eläkkeelle ja kiittämässä kuluneista vuosista, opettajana ja työkaverina, Lantto totesi, ja kysyi, muistaako Sirpa itse vielä lorun, jolla hän opetti oppilaille rikkihapon ja veden sekoittamista.

– Ensin vesi, sitten happo – miten jatkuu?

– Ettei sormeen tule rakko, Kolehmainen vastasi.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?