Toimittaja: Minna Siilasvuo

Leena ja Asko Brax lahjoittivat Turtolan kylälle sydäniskurin ja saivat kiitokseksi ryhmiksen lasten askarteleman pääsiäispupun.

TURTOLA – Turtolan mökkiläiset pitävät hyvää huolta mökkipaikkakunnastaan. Tämä tuli todistetuksi jälleen kerran viime viikolla, kun Leena ja Asko Brax lahjoittivat Turtolan kylälle sydäniskurin eli defibrillaattorin Leenan 80-vuotissyntymäpäivän kunniaksi.

– Pojat ajattelivat, että meille ei tarvita enää kukkamaljakkoa. He päättivät kerätä muiden sukulaisten kesken rahaa ja hankkia jotakin vähän arvokkaampaa. Koska vanhin miniämme Tuija Brax on Suomen Sydänliiton pääsihteeri, hän kehitteli ajatuksen sydäniskurin lahjoittamisesta Turtolaan.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Sonja Konola otti tiedon lahjoituksesta tyytyväisenä vastaan, ja toi päivänsankarille tuliaisiksi kotikutoiset sukat ja ryhmiksen lasten askarteleman pääsiäispupun.

Valmistelut käynnissä

Kun turtolalaislähtöinen Leena Brax (o.s. Knuuti) täytti 70 vuotta, hän lahjoitti entiselle kotikylälleen vanhan kirkon säilyneisiin portaisiin kiinnitetyn laatan, jossa kerrotaan kirkon kohtalosta.

– Olen iloinen siitä, että yhteys isäni syntymäkylään on säilynyt myös seuraavassa polvessa. Erityisesti Antti ja Tuija viihtyvät täällä ja vierailevat mökillä usein, Leena toteaa.

Sydäniskuri saadaan Turtolaan pääsiäisen aikana ja valmistelut sen sijoittamiseksi ovat käynnissä. Iskuri sijoitetaan seurakuntakodille koodilla avattavan lukon taakse. Mukaan tulevat neljän kyläläisen puhelinnumerot.

– Kylällä tullaan järjestämään mahdollisimman pian kurssi sydäniskurin käytöstä, Sonja Konola lupaa.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?